Новини

Тереза Мей оцеля при вота на недоверие

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2019-01-17 09:22:06, видяна 287 пъти

Британското правителство, начело с премиера Тереза Мей, оцеля при парламентарния вот на недоверие.

Депутатите в долната камара на британския парламент гласуваха с 325 срещу 306 гласа за отхвърляне на вота на недоверие, внесен от опозиционния лидер Джереми Корбин.

Веднага след гласуването Мей обяви, че нейното правителство ще продължи да работи по брекзит.

Мей бе подкрепена от северноирландската Демократична юнионистка партия и от подкрепящите брекзит членове на Консвервативна партия, които само 24 часа по-рано гласуваха срещу плана й за излизане от ЕС.

Гласовете срещу правителството от страна на лейбъристите, уелските и шотландските националисти, либералдемократите и Зелената партия не бяха достатъчни, за да го свалят от власт.

Паундът поскъпна леко спрямо долар, след като стана ясен резултатът от вота, който бе до голяма степен очакван.

Какво ще направи Мей сега?

Победата на Мей драстично намалява вероятността за парламентарни избори в идните седмици, което премахва поне една малка част от несигурността около брекзит.

Тя обаче все още е изправена пред задачата да стигне до сделка, която да задоволи законодателите в ЕС и Великобритания, както и да оправдае резултат от референдума от 2016 г.

Снощи Мей заяви, че е време депутатите да се обединят и да работят в полза на националния интерес, като достигнат до сделка за брекзит.Сподели:  
Етикети: вота, оцеля, Тереза, недоверие

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...