Новини

Сутрешните ритуали на едни от най-успелите хора в историята

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2019-01-31 18:30:31, видяна 359 пъти

Сигурно искате да знаете как великите художници, мислители и лидери са постигнали своите върхове. Какво са правили и по какъв начин?

Дали ако повтаряме техните стъпки, можем също да станем велики? В търсене на отговора на въпроса решихме да полюбопитстваме какви са били сутрешните ритуали на едни от най-успелите хора в човешката история.

1. Нова цел всяка сутрин
Бенджамин Рузвелт е бил изключително дисциплиниран човек. Всяка сутрин ставал в 5:00 часа и си задавал въпроса: „Какво добро да сторя днес?“.

2. Работа в леглото
Това може да звучи контрапродуктивно, но е било практикувано от френския писател Волтер. Той е написал над 50 пиеси, включително „Кандид“. Макар да е работил в леглото си от време на време, мързелът не е бил част от характера му.

3. Глезене
Ако искате да започнете деня си по най-добрия начин, направете нещо, което ви носи удовлетворение и стимулира самочувствието ви. Всеки ден Зигмунд Фройд, например, е извиквал бръснар в дома си. Наполеон Бонапарт и Волфганг Амадеус Моцарт са известни с това, че са отделяли много време съответно за парфюмиране на тялото и обличане.

4. Излезте на разходка
Чарлз Дарвин е имал навика да започва деня си с разходка.

Пет сутрешни навика за по-добро настроение Възможно ли е? Категорично!

 

5. Или пък направете нещо по-активно физически
Ако ходенето не ви допада като темпо, то започнете деня с тренировка. Архитектът Льо Корбюзие е ставал в 6:00 часа и е отделял 45 минути на ритмична гимнастика.

6. Изцапайте си ръце
Авторът на „Моби Дик“ Херман Мелвил е имал голяма ферма в западната част на Масачузетс. Ставал в 8:00 часа и започвал да храни конете и кравите.

7. Медитирайте
Не е тайна, че Имануел Кант е практикувал медитация в началото на деня. Ставал е в 5:00 часа, пиел е чаша или две слаб чай и е пушил лула. След това е използвал тишината по това време, за да медитира, разказва неговият биограф Манфред Куен.

8. Стимулирайте ума си
Джейн Остин е свирела на пиано – това е било първото й занимание за деня, още преди цялото й семейство да се е разсънило.Сподели:  
Етикети: хора, едни, ритуали, сутрешните, найуспелите

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...