Новини

Руският телефон, който не може да бъде подслушван

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2019-02-09 00:39:58, видяна 952 пъти

Смартфоните с повишено ниво на защита срещу подслушване са доста полезни за онези хора, които имат какво да крият – дали държавни дела или търговски тайни.

Подобни телефони започнаха да се произвеждат и в Русия. Един от моделите е дело на концерна Ростех. Не всеки обаче може да получи такъв телефон.

В XXI в. човечеството вече е напълно наясно колко много може да струва информацията и каква е цената на информационната безопасност. Значимостта на тези въпроси се умножава десетократно, когато става дума за държавно управление.

Твърде дълго Русия изоставаше в надпреварата за осигуряване на защитени канали за връзка между своите чиновници и предприемачи. Сега има устройство, което е създадено от родните й експерти.

Информация за телефона се появи в мрежата съвсем неотдавна. Известно е, че той не може да бъде подслушван. Произвежда се от концерна Автоматика, който към днешна дата е част от Ростех. Цената на един апарат е около 1295 долара.

Смартфон с 1 TB вътрешна памет? Съвсем скоро това ще е реалностОмръзна ви да се борите с ограничената памет на вашия смартфон с цялото това разнообразие от приложения, клипове и снимки?

Да купи такъв смартфон може само юридическо лице. Тази информация беше официално потвърдена от представители на производителя.

Известно е още, че устройството разполага с криптозащита Круиз-К и използва силно орязана с цел по-високо ниво на безопасност операционна система собствена разработка.

По думите на представители от Автоматика в момента никой не е способен да хакне или да подслушва телефона.Сподели:  
Етикети: Руският, телефон, подслушван

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...