Новини

Милиардер споделя какъв бизнес би започнал днес

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2019-03-19 08:00:06, видяна 256 пъти

Милиардерът и технологичен титан Марк Кюбан е изслушал безброй бизнес идеи на предприемачи благодарение на участието си като съдия в популярното телевизионно предаване Shark Tank.

Кюбан обаче наскоро обяви в каква сфера на технологиите би се концентрирал, ако днес трябваше да създаде собствен бизнес. “Ако започвах бизнес днес, щях да изградя нещо около Alexa и Google Home,” казва Кюбан пред Recode.

Alexa е виртуалният помощник, разработен от Amazon. Google Home пък е система от говорители, чрез която клиентите могат да използва виртуален помощник с гласово активиране, който носи името Google Assistant.

“Изготвяне на задаване на уменията на Alexa е наистина много, много лесно. Всички обаче си мислят, че е много, много трудно. Това разминаване представлява голяма възможност за бизнес. Затова казвам на децата си и на други деца да се учат да програмират, след това да използват съседите си да настроят всичките тези инструменти Alexa и да печелят по 25, 30, 40 долара на час,” казва Кюбан.

“Задаването на уменията на Alexa” означава програмирането на диалогови команди за виртуалният асистент, така че роботизираният помощник да може да изпълнява определената задача.

Милиардер: Не се сещам за причина нормален човек да носи костюмНека съм първият, който ще ви каже, че ако имате нужда от костюм, за да придобиете увереност, тогава имате проблеми, казва Марк Кюбан

Другата сфера, в която Кюбан би започнал бизнес, е изкуственият интелект (AI). Той твърди, че ефектът от AI ще бъде по-голям, отколкото повечето хора в момента осъзнават.

“Ефектът от AI ще бъде много по-голям от този от персоналните компютри и от интернет. Ако не го разбирате, ще изостанете назад. Особено ако имате собствен бизнес,” казва Кюбан.

“Купувам си нещата от Amazon и от Microsoft и Google и чета упътванията. Ако влезете в тоалетната ми, там има книга със заглавие 'Машинно обучение за идиоти.’ Когато имам време, я чета,” казва Кюбан.

Някога интернет беше една футуристична идея, но сега е ежедневие. Същото ще се случи и с AI, според Кюбан.Сподели:  
Етикети: милиардер, споделя, какъв, започнал

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Идва ли златната ера на...

Идва ли златната ера на женския футбол? преди 7ч. 34мин.
До неотдавна женските футболни отбори трудно намираха стадиони, на които да тренират, а... още»
Осем факта за инвестициите на... Градът, в който живеят двамата... Топ 10 на най-добрите ресторанти в... 20 от най-красивите свещени места по...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...