Новини

10 туристически снимки, които не можете да пуснете в Instagram

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2019-07-03 18:30:25, видяна 267 пъти

Светлините на Айфеловата кула, Големият каньон с фантастичните му гледки, Сикстинската капела с творбите на Микеланджело...

Изглежда, че тези и много други забележителности са създадени, за да им се възхищаваме и да ги увековечаваме на снимки.

Колкото до последното обаче, то може да не е толкова лесно, колкото изглежда.

Навярно не предполагате, но някои от най-често фотографираните забележителности по света всъщност... са забранени за снимане.

И ако в някои случаи това е просто ограничение, в други ситуации дори не можете да приближите камера до територията на туристическата атракция.

Вижте 10 подобни места, подбрани от Bright Side:

Дворец на слънцето Къмсусан

        Вижте тази публикация в Instagram.                  

#kumsusanpalaceofthesun #kim #dynasty #pyongyang

Публикация, споделена от Carl (@______c__a__r__l______) на

Апр 17, 2019 в 8:22 PDT

Това е сграда, която служи за мавзолей на Ким Ир Сен - основател на Северна Корея, както и на неговия син Ким Чен Ир. Не е лесно да влезеш вътре - чужденците могат да получат разрешение за това само по време на официална правителствена обиколка.

А малкото хора, които успяват все пак да влязат в двореца, трябва да следват няколко правила. Например, правенето на снимки или видеоклипове, пушенето и говоренето са забранени във всяка област на мавзолея.

Освен това всички посетители трябва да преминат през специална машина, която издухва праха, който те носят върху себе си. 

Айфелова кула

Айфеловата кула е една от най-сниманите забележителности в света. Има обаче някои ограничения. Нощното й осветление е вид изкуство и е защитено от закона за авторското право.

Така че всъщност е забранено да се споделят снимки на кулата през нощта без писмено разрешение. Но ако сте непрофесионален фотограф и правите снимка само за ваша собствена употреба, нямате нужда от такова.

Замък НойшванщайнНе е лесно да направите снимка на този романтичен замък в Германия. Благодарение на правилата за безопасност, можете да го посетите само по време на 35-минутна обиколка с екскурзовод.

Заснемането на снимки и видеоклипове е забранено.  Също така, не можете да внесете детска количка или раница на територията на замъка.

Пет замъка в Европа, които да посетите през 2019 г. Дестинации за почитатели на историята и пътешествията във времето

Гранд КаньонЕдна от най-дълбоките каньони в света се посещава от 4 милиона души всяка година. Те често използват специална наблюдателна площадка, от която да се насладят на фантастични гледки от стъклен мост.

Тук не можете да правите снимки: на туристите всъщност им е забранено да носят камери. Също така ще трябва да си поставите специални покрития за обувки, за да предпазите стъклото от драскотини.

Тадж МахалЕдно от съвременните чудеса на света може да бъде снимано толкова, колкото си поискате, но само отвън. Вътре фотосите са забранени.

Не можете да ядете, да вдигате шум или да пушите в Тадж Махал, а смартфонът ви трябва да бъде изключен или на вибрация.

{{page}}

Сикстинска капела

        Вижте тази публикация в Instagram.                      

Публикация, споделена от Leonardo Belens (@instabelens) на

Юни 27, 2019 в 10:33 PDT
В миналото параклис, днес това е музей и забележителен паметник на Възраждането. Не е изненадващо, че привлича хиляди туристи, но те не могат да направят никакви снимки на вътрешността. Освен това трябва да пазите тишина.

Уестминстърско абатствоЗабранено е да се правят снимки във вътрешността му. Смята се, че това не позволява на други хора да се насладят на уникалната красота и история на абатството.

Освен това фотографията може да наруши свещената атмосфера на сградата, която е преди всичко църква. Това, което можете да направите, е да изтеглите снимките от сайта на абатството, но само за ваша лична употреба.

Мавзолей на ЛенинДнес мавзолеят на Ленин не е толкова популярен сред туристите, колкото някога е бил, но въпреки това тези, които влизат вътре, нямат право да снимат Ленин.

Между другото, лабораторията, която работи по опазването на тялото му, работи и по балсамиране на телата на няколко други известни политици от други страни.

40 интересни факти за РусияРусия е най-голямата по територия държава в света. Площта й покрива 1/8 от територията на Земята

Национален парк Улуру-Ката ТютаСнимането в този национален парк в Австралия не винаги е подволено. Имате нужда от специално разрешение да го правите с търговски цели (включително публикации в социалните медии).

Но дори и ако просто искате да направите снимка за спомен, не забравяйте, че някои места не трябва да бъдат снимани, защото се смята, че са свещени. 

Някои казина в Лас ВегасЗабранено е да се правят снимки в някои казина в Лас Вегас заради мерки за безопасност, например предотвратяване на възможни грабежи, както и да се предпазят посетителите от намеса в личния им живот.

В миналото е забранено да се снима в почти всички казина в града, но с течение на времето в някои от тях ограниченията бяха премахнати.

Сподели:  
Етикети: Instagram, можете, туристически

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...