Новини

Една четвърт от американците не си знаят лихвата по кредита

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2020-02-14 15:12:16, видяна 122 пъти

Една четвърт от хората с ипотечни кредити не знаят каква лихва плащат на банката, пише Kredit.bg.  Данните са от проучване на Bankrate, проведено сред близо 1000 американци.

Въпреки че лихвите по ипотечните кредити се понижиха доста през последните няколко месеца и се доближиха до рекордни дъна, много от собствениците на жилища не са наясно с опциите за рефинансиране и възможностите за значително понижение на разходите, които те им предоставят.

Данните от проучването показват, че 27% от хората, които изплащат жилищни кредити, нямат представа за размера на лихвата.

"Имайки предвид, че покупката на жилище е едно от най-важните решения, които взимаме в живота си по принцип, информацията за условията по ипотечния кредит е изключително важна и не бива да се подценява", казва анализаторът на Bankrate Марк Хамрик.

Ако не знаете каква лихва плащате, няма как да я сравните с условията на другите банки и да прецените дали можете да спестите пари чрез рефинансиране.

31% от участниците в анкетата заявяват, че плащат лихви от под 4%, 25% са в диапазона между 4 и 5 на сто и около 7% в границите между 5 и 6 на сто.

11% от собствениците на жилища, изплащащи жилищни заеми, твърдят, че плащат по тях лихви от над 6%.

Това означава, че 7 от всеки 10 американци с ипотечни кредити плащат лихва, която е над средната за страната в момента или изобщо не знаят какви са параметрите на техния заем.

Понякога причината е, че кредитополучателите просто не отговарят на критериите, необходими за отпускане на по-изгоден кредит, но в много от случаите става въпрос единствено за незнание.

По данни на консултантската компания Black Knight около 7.8 милиона американци имат възможност да спестят разходи по жилищните си кредити чрез рефинансиране.

Повече за рефинансирането можете да прочетете тук  Сподели:  
Етикети: американците, четвърт, кредита, лихвата

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Мария Шарапова - една от...

Мария Шарапова - една от най-богатите жени в историята на спорта преди 23ч. 39мин.
Има много примери, които демонстрират безспорния успех на тенисистката Мария Шарапова... още»
Звукът, който постепенно изчезва от... Турция вече няма да спира бежанския... Няма болни от коронавирус у нас, има... Изненадващо: Печалбата на...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...