Новини

Пет съвета от НАСА за работата и живота в изолация

Публикувана от Profit.bg в Икономика
Дата: 2020-03-24 20:30:33, видяна 76 пъти

Ако вследствие на работата от вкъщи по време на пандемията от COVID-19 се чувствате изнервени, изолирани или отегчени, от НАСА имат няколко съвета за вас.

Астронавтът от космическата агенция Ан Маккелйн сподели в Twitter няколко умения, които астронавтите прилагат, когато работят в изолация, за да си гарантират, че ще запазят своето щастие, продуктивност и ще имат успехи.

Съветите често са свързани с така наречените “експедиционни поведения” и могат да бъдат приложени във всяка ситуация, която включва дистанционна работа като група, според блог в сайта на НАСА.

Тези стратегии на НАСА са разработени от бившия астронавт Пеги Уитсън, която прекарва общо 665 дни в Космоса по време на три отделни мисии, и от Ал Холанд, психолог в НАСА, който изучава психическия ефект от дългите космически полети.

Вие може и да не изпълнявате мисия в Космоса, но следните видове поведение, подкрепени от НАСА, може да ви бъдат от полза по време на пандемията.

Ето пет от тези умения:

Общуване

Ефективното общуване е повече от това да се проверявате често в платформи, като Slack. Хората трябва също така да “споделят информация и чувства свободно,” според блога на НАСА. Това включва обсъждането на различни неща и признаването на грешки, както и инструктаж, когато нещо върви добре.

Хората, които са добри в общуването, също така са и добри слушатели, което често означава повтарянето на посланието на някого, така че той или тя да разбере, че е чут.

Лидерство

Доверието и отговорността са запазената марка на доброто лидерство и последователи, според НАСА. Хората на лидерски позиции би трябвало “да водят чрез пример” и да осигуряват ресурси, решения, задачи и цели.

Членовете на екипа пък могат “активно да допринасят” към плана на лидера. Например, ако забележите някакви пропуски, можете да предложите решение, вместо само да посочвате проблемите.

Грижа за себе си

Определението на НАСА за полагането на грижа за себе си е човек да демонстрира своята способност да бъде проактивен и да пази здравето си. Наспивате ли се достатъчно добре, имате ли добра хигиена и отделяте ли време за неща извън работата, които ви правят щастливи?

Обмислете как вашите собствени навици влияят на настроението и нивата ви на стрес и как това се отразява на останалите от екипа.

Грижа за останалите в екипа

Не забравяйте, че всички сме заедно в това. Най-добрият начин да подкрепите екипа си е като сте търпеливи и проявявате уважение, според НАСА. Подхранвайте добрите отношение с колегите си в този период и насърчавайте различния дейности за сплотяване на екипа. Предлагането на помощ на останалите, особено по трудни задачи, може да има сериозен положителен ефект.

Групов живот

Последният съвет е свързан с изграждането на “групова култура,” като вземате предвид “различните мнения, култури, възприятия, умения и характери,” според НАСА. Вместо да се конкурирате с останалите от екипа, се стремете да работите заедно и да запазите положителните си нагласи.

“Уважавайте ролите, отговорностите и обема на работа,” съветват от НАСА.Сподели:  
Етикети: работата, Съвета, НАСА, изолация

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Бойко Борисов: Освобождаваме...

Бойко Борисов: Освобождаваме цялото ръководство на ББР преди 21ч. 32мин.
Министър-председателят Бойко Борисов нареди да бъде освободено ръководството на... още»
В дни без пътуване: Коя страна има... 76 дни по-късно: 11-милионният Ухан... Предпазливостта властта на пазарите... 581 души с коронавирус у нас. Колко...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...