Новини

Sony продадоха 1.8 милиона бройки от Vita

Публикувана от hicomm.bg в Технологии
Дата: 2012-05-11 15:30:00, видяна 333 пъти

Sony признават, че претърпяха много сериозни загуби, но Vita е светлината в тунела – общо 1.8 милиона бройки са били продадени по света от пускането на конзолата насам. В периода 22 февруари - 31 март 2012г. компанията е продала близо 600000 устройства след първоначалните 1.2 милиона бройки. Макар и това да изглежда като малък лъч светлина в черния финансов облак, надвиснал над компанията, продажбите на Vita бледнеят на фона на 3.61 милиона продадени 3DS-а по земното кълбо. Vita се появи в Япония на 17 декември миналата година, а в САЩ бе пусната на 22 февруари. В България Vita се продава от началото на март.

 

Директорът на Sony Каз Хираи изглежда споделя мнението от изказването на Шигеру Миамото: “При игрална платформа като Vita игрите са ключът към успеха. Трябва да предлагаме по-добър софтуер, за да подобрим бизнес представянето си.”, споделя той пред аудиторията на финансовия отчет.

 

Прогнозите на компанията предвещават да се продадат поне 10 милиона бройки от Vita до март 2013. Според Хираи Sony не страдат от липса на мотивация и желание да наложат платформата и със сигурност имат намерение да я развият. Очаква се на тазгодишното E3 между 5 и 7 юни да бъдат обявени поне няколко нови заглавия.

 Сподели:  
Етикети: бройки, продадоха, Sony, Vita

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...