Новини

Google: Използвайте облака, спасете Земята

Публикувана от hicomm.bg в Технологии
Дата: 2012-06-20 12:00:00, видяна 288 пъти

Според Google бизнес организациите могат да провеждат по-устойчива и спестяваща средства политика, ако внедрят в по-висока степен облачните услуги и приложенията на Google в своя работен процес.

Експертите на интернет гиганта твърдят, че работата в облака намалява потреблението на енергия и въглеродните емисии. Според тях, една средно голяма компания може да намали енергийната употреба с 65% - 85% само като използва повече онлайн инструментите за производителност. Те обясняват това твърдение с факта, че повечето компании имат повече сървъри, от колкото действително ползват, които са предназначени за резервен план, неуспех или възникнал проблем. Според Google това са излишни системи, които хабят енергия и пари.

Предимство на базираните в облака услуги, които се ползват от много хора, е създадената система за минимализиране на изхабената енергия за сървъри за охлаждане.

Колко пари може да спести една организация, ако използва облачни услуги?

Според Google, Администрацията за общи услуги в САЩ е намалила използваната енергия за сървъри с 90%, а въглеродните емисии с 85%, след като е преместила 17 000 потребители към Google Apps. По този начин администрацията ще намали годишното си потребление на енергия в размер на 285 000 долара.

В облака има известна доза риск за съхраняваната информация, но трябва да бъдат взети под внимание както предимствата, така и недостатъците на този тип съхраняване на информация.Сподели:  
Етикети: земята, Google, Спасете, Използвайте, облака

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...