Новини

Шотландия няма да се откаже да приеме мачове от Евро 2020

Публикувана от sportal.bg в Спорт
Дата: 2021-03-05 21:27:00, видяна 74 пъти

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви днес, че правителството на страната иска и е напълно уверено, че трябва да приеме мачове от Европейското първенство по футбол на стадион "Хемпдън Парк", въпреки несигурността заради пандемията от COVID-19.

Европейското първенство трябваше да се проведе миналата година в 12 града на целия континент, но заради заразата беше изместено с една година. Но макар и да е насрочено за това лято, първенството все още е обвито в несигурност и дори съществува вариант някои от градовете да загубят домакинството си. Три града могат да загубят домакинствата си на Евро 2020 заради липса на фенове
Европейската футболна асоциация (УЕФА) иска всяка от страните, организиращи мачове, да представи своите планове - включително за безопасното завръщане на феновете до родните им места до 7 април.Коментирайки ситуацията на редовния си брифинг, посветен на борбата с коронавируса, госпожа Стърджън заяви: "Никой не иска да загуби домакинството си на Евро 2020 и не смятам, че в момента сме в позиция да мислим в тази посока. Има краен срок, в който всички държави трябва да посочат на УЕФА какво според тях ще бъде възможно по отношение на посещаемостта и зоните за феновете. Всички държави се борят с това, не само Шотландия".

"Хемпдън Парк" е домакин на 14-и юни на мача Шотландия - Чехия, Хърватия - Чехия на 18-и юни и Хърватия - Шотландия на 22-и юни, както и на един осминафинал на 29-и юни.

Тя добави, че е много трудно за всички да гледат толкова напред към лятото, но остава оптимистка за домакинството на Шотландия на турнира. От УЕФА твърдят, че няма да се наложи Великобритания да приеме изцяло Евро 2020
"Ще бъда съвсем ясна. Ние тотално се стремим да имаме мачове от Европейското първенство, след като "Хемпдън Парк" е избран да бъде един от домакините. Винаги сме били насочени към това", допълни министърката.

По-рано през седмицата в тази посока се изказа и министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън, който дори предложи страната да приеме още мачове при откази на някои градове-домакини. От УЕФА отговориха, че за момента не се нуждаят от офертата на Джонсън и добавиха, че официално решението какво ще се случи с Евро 2020 ще бъде обявено през април.

Сподели:  

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...