Новини

Хауг: Новите V6 турбо двигатели ще са много по-скъпи

Публикувана от sportal.bg в Спорт
Дата: 2012-06-13 18:18:56, видяна 110 пъти

Моторспорт директорът на Мерцедес Норберт Хауг сподели, че новите турбо V6 двигатели ще бъдат много по-скъпи от сегашните атмосферни V8. По план от 2014 година Формула 1 трябва да направи огромна промяна в правилата си и да стартира с новите 1.6 V6 турбо двигатели.

Явно кампанията на ФИА за икономични и опазващи природата двигатели ще излезе през носа на отборите. Според специалисти цената за частните отбори, които купуват двигателите си, ще се вдигне двойно, което може да се окаже непосилна задача за някои от тях.

Хауг обяснява драстичното поскъпване с това, че трябва да минат поне пет години, докато инвестициите бъдат върнат, и тогава цената пода. Германецът припомни, че преди десет години двигателите са стрували два пъти повече от сегашните V8.

"Малко е рано да се дават точни данни колко точно ще бъде бюджетът за двигатели през 2014 година. Със сигурност те ще бъдат много по-скъпи", заяви Хауг. "Не трябва да забравяме откъде идваме и колко струваха те преди десет години. Сегашните V8 вече струват два пъти по-евтино, но всички инвестиции по първоначалната им разработка вече са върнати. След две години ни очакват големи промени, още повече внедряването на турбокомпресорите ще бъде нещо ново от много години насам във Формула 1", завърши германецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg


 Сподели:  
Етикети: Новите, турбо, двигатели, Хауг , по-скъп

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...