Новини

Тодор Дапев, член на УС: Обвинява без доказателства

Публикувана от sportal.bg в Спорт
Дата: 2012-06-13 18:26:00, видяна 147 пъти

Радостин Стойчев изрече един куп обвинения, без да докаже нито едно от тях. Навлезе в области, за които очевидно не е добре информиран.
Първото обвинение беше за неефективно управление на федерацията. Аз мога да му дам пример за неефективно управление. Щабът на Радостин Стойчев е от 17 човека, а този на треньора на Русия Владимир Алекно – от 9. Може да сравните резултатите им.
Като основание за оставка той посочи скандали между родители, което е несериозно.

Г-н Стойчев не е съгласен с 20-те членове на УС на БФВ. Причината да има 20 членове на УС е, че искаме да има максимална прозрачност и максимално представителство на клубовете в България.

Мандатност. Такова изискване не е записано и в устава на FIVB. Нашият устав е направен на базата на устава на FIVB и законите на България.
Скандали на олимпиадата в Пекин, визирайки допинг скандала. Без да влизам в подробности, бих искал да отбележа, че причината беше липсата на лицензирана допинг лаборатория в България. Въпреки тежката ситуация, в която попаднахме, успяхме да запазим Пламен Константинов и да постигнем такова класиране, каквото Радостин Стойчев не успя да постигне на европейско първенство с нашия отбор.
Безпринципни решения за трансфер на състезатели от един клуб в друг. Аз лично не разбирам за кой трансфер става въпрос и няма как да го коментирам.
Спиране на състезателните права на млади играчи. Предполагам, че визира случая с Венцислав Трифонов. Върховният административен съд присъди, че Трифонов има действащ договор с Виктория Волей. БФВ не действа безпринципно, а изпълни разпорежданията на българския съд.

Непрозрачно управление на финансите. Липса на информация за спонсори, рекламни и тв права. В момента има назначена ревизия и тя ще покаже дали управляваме прозрачно или не.

Неизпълнение на задълженията по договора на Радостин Стойчев за изготвяне на стратегия за развитието на българския волейбол. Първо бих искал да попитам кой старши треньор на национален отбор в света определя стратегията за развитието на волейбола в съответната страна? В БФВ въпреки това има такава стратегия. Искам да отбележа, че през последните години юношеският волейбол на България постигна едни от най-значителните си успехи. През 2011 г. младежите станаха втори в Беларус на европейското първенство и 13-и на световното в Бразилия. Като кадети станахме четвърти на европейското първенство и шести на световното. Девойките записаха четвърто място на световно първенство.

Ние, членовете на УС, работим безвъзмездно за волейбола на България за разлика от Радостин Стойчев. Отчитайки факта, че той си позволи официално пред медиите да огласи части от своя договор с БФВ и във връзка с неговото желание за прозрачност искам да ви информирам, че неговата заплата е 120 000 евро на сезон. Вие знаете какви резултати постигна.

7 дни спорт


Сподели:  
Етикети: член, Тодор, доказателства, обвинява, Дапев

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

18-годишен талант на...

18-годишен талант на ЦСКА-София е най-добър от младите токущо
Младият футболист на ЦСКА-София Валентин Антов получи наградата за най-проспериращ... още»
Феновете избраха този гол за...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...