Новини

Миро Градинаров: Без пари не става на плажа

Публикувана от sportal.bg в Спорт
Дата: 2012-06-20 16:57:00, видяна 140 пъти

Мирослав Градинаров се завръща в плажния волейбол и след три години отново ще си партнира с Константин Митев, като първата им цел са турнирите M-Tel Beach Masters. Междувременно Миро, който е на 27 години, игра в далечна Япония, където заведе и семейството си - приятелката му Диляна и малкия им син Никола. Градинаров се съгласи да говори специално за читателите на BGolleyball.com.


- След три години отново ще играете плажен волейбол заедно с Константин Митев. Липсваха ли ви тези емоции?


- Да, разбира се, защото е много различно от волейбола в зала. Атрактивен спорт е и набира все по-голяма популярност, но в България за съжаление турнирите намаляват с всеки сезон. Парадоксално е, но трябва да се примирим със ситуацията.


- Спонсорите не са убедени във възвращаемостта от плажния волейбол ли?


- Не, просто всеки се оправдава с кризата, а аз си мисля, че става въпрос за изкуствена криза.


- През последния сезон играхте в Япония. Там обръщат ли внимание на плажния волейбол?


- Там, за съжаление, плажен волейбол няма. Наблягат предимно на бейзбол и на ръгби.


- А какво е да играеш волейбол там?


- Много е различно, възпитани хора, организация на изключително ниво. Изобщо всичко е уредено перфектно. И през следващия сезон ще остана в тази държава, преди да се прибера дори преподписах договора и съм много доволен.


- Коя е основната разлика, която веднага се набива на очи в Япония?


- Уважението от хората, както и отношението към чужденците. Имат проблем с английския и аз имах нужда от преводач, защото японския е много труден език. Свикнах и вече на игрището нямам проблеми с комуникацията.


- Семейството ви последва ли ви в Япония?


- Бяха с мен само за три месеца, понеже в началото се притеснявахме от радиационни ефекти след бедствията през миналата година. След като отидох първия път и видях, че няма никакви проблеми, ги взех с мен за три месеца. От следващия сезон ще бъдат заедно с мен през цялото време. По нищо не може да се усети, че преди година и малко е имало унищожителни земетресения и цунамита. Всичко е направено все едно нищо не се е случило. За двадесет дни са възстановили пострадалите места. Гледах по местните новини как са работили в дните след трагедията.


- Какво си донесохте от Япония?


- Донесох сувенири за приятели, ключодържатели и дребни неща.


- Какво ви липсваше от България?


- Храната.


- С оглед на плажния волейбол реална цел ли е участие на Олимпийски игри?


- Всеки живее с мечтите си. Ентусиазиран съм да играя на Олимпийски игри, без значение дали с националния отбор на България в зала или чрез плажния волейбол. Бих се радвал да се класираме с партньора ми на плажа Коцето Митев.


- Той твърди, че дори да играете само лятото на плажа, можете да гоните подобна цел.


- Естествено. Всичко зависи дали ще имаме спонсори за едно подобно начинание. Без помощ от рекламодатели е трудно да се пътува извън Европа по турнири. Само самолетните билети са много скъпи и нямаме възможност изкараните пари от волейбола през зимата да ги инвестираме в плажния волейбол. А най-добрите на плажа водят подготовка или в Калифорния, или в Бразилия, защото имат дълго лято, а в България е два месеца.


- Сега целта ви е да спечелите специална  покана за Мастърс турнира през август?


- Да, защото навсякъде нямаме точков актив и се надяваме от М-Тел да ни дадат такава покана, за да покажем на какво сме способни.


- Ако междувременно получите повиквателна за националния отбор в зала?


- Възможно е, с оглед на проблемите, които се отварят пред отбора. Дали ще приема? Зависи, защото е много трудно да се пренастроиш, ако един месец си играл и тренирал на плажа. Това ще предразположи към болежки, травми и т.н. А и не знам колко мога да бъда полезен, защото не съм играл в зала от шести май, а националите водят подготовка от април.Сподели:  
Етикети: Миро, Градинаров, плажа

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

БНТ ще излъчи Световното по...

БНТ ще излъчи Световното по волейбол за мъже преди 19ч. 40мин.
Българската национална телевизия ще излъчи на живо Световното първенство по волейбол за... още»
Мбапе каза къде ще играе през... Лудогорец е най-силният отбор, който... Начева: Чувството да спечеля този... Доналд Тръмп поздрави Франция, Путин...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...