Новини

Нова инициатива в подкрепа на Стилиян Петров

Публикувана от sportal.bg в Спорт
Дата: 2012-06-25 12:11:00, видяна 171 пъти

След като прекрати своята футболна кариера в Астън Вила, за да се отдаде на борбата си с коварната болест левкемия, Стилиян Петров каза: „Ако в лечението е необходимо 50% силна воля и позитивизъм и останалите 50% са резултат на лечението, то битката ми е спечелена наполовина”. Когато на 19 април в 19,19 часа започна продължилото 19 минути събитие, над 5000 души изразиха подкрепата си, отброявайки заедно последните 10 минути до символичния час, след което последваха бурни аплодисменти и изпълнение на националния химн на България. Стилиян Петров наблюдаваше събитието на живо от Лондон. След това от уредбата на стадиона прозвуча обръщение на българския капитан, с което той изрази своята благодарност за получената подкрепа. "Добър вечер България, добър вечер приятели! Искам да благодаря с цялото си сърце за невероятната подкрепа, която оказвате в този труден за мен и моето семейство момент", заяви рекордьорът по мачове за България. "Има много хора по света, които се борят с подобни болести и аз съм щастлив, че получавам такава подкрепа. Мисля, че имам достатъчно сили и вяра, за да се преборя. Оценявам дълбоко този мил жест на подкрепа от целия български народ и вярвам, че заедно ще спечелим този мач", завърши той.

Хиляди привърженици на Астън Вила подкрепиха българския капитан, като се подписаха на специална стена и отправиха пожеланията си към полузащитника. Инициативата на клуба започна с подписа на съотборника на Петров - Бари Банан. Той приветства идеята, която започна преди мача с Тотнъм. "Привържениците вече се обединиха около тази кауза и няколко пъти показаха подкрепата си към Стилиян", казаха Банан и съотборникът му Йън Тейлър.Подобна стена може да се види и в кафето над приемната на леки автомобили на територията на Балкан Стар. На 20.06.2012г. Манфред Мулц, Управител на Балкан Стар и Николай Рашков, представител на Юроспийд ЕООД заедно показаха своята подкрепа и разписаха стената, пожелавайки на Стилиян успех в лечението. Инициативата започна по идея на г-н Рашков, който направи своите Mercedes-Benz Actros мобилни стени в подкрепа на Петров.

„Моралната подкрепа към един българин, прославил страната си и заслужил признанието Футболист на годината, е наш дълг. Идеята ни възникна спонтанно в мига, в който разбрахме за случилото се”, сподели Николай Рашков. „Нашите камиони кръстосват цяла Европа и особено в Англия са изключително добре приети. Хората по улиците показват подкрепата си, на ТИР-паркингите се събират тълпи оглеждащи камионите и изказващи одобрението си към тази инициатива”.

Самият г-н Мулц имаше удоволствието да разпише пръв стената в подкрепа на Стилиян Петров. „Кафето над приемната е едно отлично място за комуникация и срещи между служители, клиенти и гости на комплекса. Радвам се, че имам възможността да покажа подкрепата си за тази благородна кауза и желая всичко най-добро и успех на Стилиян в борбата с болестта. Това е една чудесна инициатива и ще се радвам повече колеги да изразят подкрепата си като оставят своето послание върху банера”, прикани г-н Мулц.

Транспарантът ще остане в кафето до своето запълване, а след това негова снимка ще бъде изпратена от името на Балкан Стар до Стилиян и неговото семейство.

Сподели:  
Етикети: Стилиян, подкрепа, Петров, инициатива

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...