Новини

Състезатели от първия в света професионален отбор по бягане пристигат за Софийския маратон

Публикувана от sportal.bg в Спорт
Дата: 2017-10-13 13:46:00, видяна 52 пъти

В маратона в София, който ще се проведе на 15.10.2017 г. (неделя) ще участват атлети от NN Running Team - първият в света професионален отбор по бягане. За спортното събитие в столицата ни пристигат Самсом Барнао (Кения) – победител в тазгодишния маратон в Лодз; Виталис Квемой (Уганда) – второ място на маратона в Антверпен; и Жаклин Черуто (Уганда).

NN Running Team събира на едно място най-добрите бегачи на дълги разстояния в света. Елиуд Кипчоге - световен рекордьор и олимпийски шампион, Кенениса Бекеле – победител в чикагския маратон от 2016 г., Флорънс Киплагат и холандската спортистка Абди Нагай са само някои от имената на шейсетте атлета, които участват в отбора. NN Running Team дебютира за първи път като отбор на маратона в Ротердам на 09.04.2017 г.

Подкрепяният от NN и Nike отбор по бягане ще вземе участие в 150 състезания по целия свят с цел да наложи по-професионален и по-иновативен поглед върху тази спортна дисциплина. Събирането в един отбор най-добрите спортисти - млади африкански и европейски таланти, дава възможност на всички атлети да се докоснат до знанията и опита, които движат развитието на леката атлетика в днешния свят.
От 2015 г. NN Group е спонсор на десетки спортни събития в Европа и Япония, включително на спортния маратон в Ротердам, маратона „Наха“ в Япония, и маратона Nationale-Nederlanden San Silvestre Vallencana в Мадрид.

В България NN е партньор на детските двукилометрови съботни бягания на 5kmrun – NN Kids Run, които се провеждат всяка последна събота на месеца в Южен парк, София. В партньорство с 5kmrun NN организира и своите семейни бягания в София, Варна, Бургас и Пловдив.

Предстоящи дати на семейните бягания на NN България са:
• Варна – 14 октомври, Морска градина (под Летния театър), 10:00 ч.
• София – 21 октомври – Южен парк (паметника с птиците след централния вход), 10:00 ч.

NN България кани всички желаещи се да се включат в предстоящите бягания и да подкрепят активния начин на живот и общуването в семейството.

Сподели:  
Етикети: отбор, Маратон, софийския, пристигат, бягане, състезатели, професионален

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Кристиано Роналдо остави...

Кристиано Роналдо остави петцифрен бакшиш в Гърция преди 13ч. 25мин.
Кристиано Роналдо остави с широко отворена уста персонала на гръцкия хотел, в който... още»
Божидар Митрев си тръгва от Левски Симона Димитрова попадна в... Марадона си прекарва добре в Беларус... Валенсия готви оферта за Пяца
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...