Новини

Любо Ганев: Промените в закона за хазарта ще съсипят спорта

Публикувана от sportal.bg в Спорт
Дата: 2018-05-23 09:26:00, видяна 188 пъти

Волейболната легенда Любо Ганев стана поредното спортно величие, което се обяви против предложените промени в закона за хазарта. Според него, ако промените бъдат приети, най-много ще пострада българският спорт.

"В момента много отбори, федерации и спортисти са подпомагани от хазартните компании. Просто няма други. Не съм видял на екипите на някои отбор да пиша "Мини Марица", "ЧЕЗ" или "Енерго про". Там стоят логата на хазартните компании, които дават много и така спортът върви напред. Няма лошо да има промени, но те трябва да бъдат направени постепенни, а не от днес за утре. Нека, след като вземе нещо, държавата и да даде.

Ако спрат рекламите на хазарт, да се задължат енергийните дружества, които също са с многомилионен оборот, да помагат на спорта. Това обаче е крайна мярка, която не е необходима. Хазартът в момента е най-големият помощник на българския спорт", каза Любо пред "Меридиан Мач".

Волейболната федерация, на която Ганев е вицепрезидент, също излезе с открито писмо до държавните институции, с което се обяви против предвидените промени.

"От това ще пострада както държавния бюджет, чрез значително намаляване на приходите от плащаните към момента данъци и такси, които са стотици милиони, така и българския спорт, който си осигурява значителна финансова подкрепа от лицензираните хазартни организатори под формата на спонсорство и дарения", написаха от централата.


Сподели:  
Етикети: Промените, Любо, Закона, спорта, Ганев, хазарта, съсипят

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

18-годишен талант на...

18-годишен талант на ЦСКА-София е най-добър от младите токущо
Младият футболист на ЦСКА-София Валентин Антов получи наградата за най-проспериращ... още»
Феновете избраха този гол за...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...