Новини

Замислят треньорска среща по проблемите с календара при подрастващитеr

Публикувана от sportal.bg в Спорт
Дата: 2018-06-11 17:08:00, видяна 257 пъти

Идеята за среща между всички треньори при подрастващите в българския баскетбол се роди по време на приятелския турнир за купа Бултекс 99 за юноши старша възраст в Пловдив, спечелен от Академик Бултекс 99. 6 отбора участваха в състезанието, което замести провалените Б финали в шампионата при старшата. Целта на срещата е да се набележат мерки за промяна, която да доведе до по-пълноценен календар и повече мачове при подрастващите. Иначе треньорите на отборите участници в Пловдив изразиха своята благодарност към организаторите от Академик Бултекс 99, както и задоволството си от перфектната организация на турнира. Ето какво казаха те:

Димитър Чанков, Академик Бутекс 99: Получи едно страхотно преживяване за нас, за играчите, за публиката и за ръководство. Имаше много оспорвани срещи, с много адреналин. И същевременно извън терена всички се забавляваха. Нямаше абсолютно никакво напрежение, организацията беше перфектна. Създадоха се нови приятелства, които ще останат винаги между отделните отбори. Искрено благодаря на всички треньори състезатели и ръководство за уважението, разбирането и поведението. Изключително съм доволен, че оставихме купа Бултекс 99 в Пловдив от първото издание на турнира. Мога да кажа, че от федерацията провалиха сезона на нашия отбор с неадекватните решения. Цял сезон седим и чакаме, няма ясна програма, няма изчистен регламент, по който да се състезаваме. Постоянно се менят наредби в изгода на едни отбори. Отказаха се доста деца от баскетбола, поради малкото мачове. Не може за 10 месеца да имаме 10 мача. Играем А група запад, с едно завъртане. Така сме неравнопоставени спрямо А група изток, които са на две завъртания. Общо взето свършихме редовния сезон на 3 март и 3 месеца нямаме нито един мач. И това са юноши, деца които трябва да играят всяка седмица. Това не трябва да се допуска.

Константин Касъров, Атлетик Сф: Радваме се, е имахме възможност да играем в този турнир, организиран благодарение на усилията на ръководството на Академик Бултекс 99. Беше добре дошъл на фона на доста разредения календар не само при юношите старша възраст. Успяваме въпреки системата, а не благодарение на нея. Огромни благодарности на Димитър Чанков, който е основният подбудител това събитие да се състои. Благодарим и на ръководството на Академик Бултекс 99 в лицето на Васил Врачев и Тина Димитрова за осигурените условия. Също и на колегите треньори, които проявяваха интерес към състезанието. Турнирът бе отлично организиран, станаха интересни мачове, дано да се превърне в традиция – а защо не и за деца от по-малки възрасти. Отговорно заявявам, че ние – треньорите имаме доста по-добра организация и синхронизация и можем да администрираме цяло първенство, за разлика от отговорните органи.

Димитър Казначеев, Ахил София: Огромни благодарности към Димитър Чанков и Тина Димитрова – страхотна организация, храната е супер, настаняването също – всичко беше на едно място – на минута разстояние – рядко участваме в подобни турнири. Много полезно състезание, защото от федерацията нищо не правят и сами трябва да се организираме. Това са 19-годишни момчета и за тях основното са мачовете. Ако стане традиция винаги бихме участвали. Васил Узунов, Узун баскет Пловдив: Всичко беше перфектно като организация. Посрещнахме този турнир с голяма радост, тъй като децата нямат достатъчно мачове. За три дни изиграхме 5 срещи – това е половината ни сезон. Така трябва да се правят нещата. На тези деца им трябват мачове.

Милен Желев, Ънстопъбъл Добрич: Бяхме поканени в последния момент, благодарен съм за цялата организация. Километрите, които пропътувахме си струваха – нивото на турнира беше много добро, настаняването – също. Отборите се сплотиха, децата се запознаха, както и треньорите. За 3 дни тези момчета изиграха повече и по-хубави мачове, отколкото за цял сезон – специално за нашия отбор.

Владимир Георгиев, Голдън Сити Златоград: На първо място искам да изкажа благодарност на цялото ръководство на Академик Бултекс 99 и по-специално на треньора Димитър Чанков за оказаната чест да можем да играем на този турнир. Той се превърна в празник за децата, създадоха се нови приятелства и контакти между играчи и треньори. Най-важното е, че децата са щастливи, въпреки проблемите с федерацията. Времето ще покаже, но се надявам този турнир за се превърне в традицията, като може и да се провежда в различни градове. Това няма да е последния турнир. Иначе в самия турнир домакините спечелиха всичките си 5 срещи и оставиха купата в Пловдив. На второ място остана Атлетик Сф, пред Ахил Сф, Узун баскет Пд, Ънстопъбъл Добрич и Голдън Сити Златоград. Юсеин Карахалил от Академик Бултекс 99 стана най-полезен играч на турнира, треньор номер 1 е Димитър Чанков. За най атрактивен играч бе избран Валентин Величков от Атлетик, Яни Колев от Голдън сити стана най-етичен състезател, Алекс Делев от Ахил - най прогресивен, Кирил Кънев от Ънстопъбъл - най-креативен. За призьорите в турнира имаше купи, медали и индивидуални трофеи.

Сподели:  
Етикети: проблемите, Треньорска, календара, замислят, подрастващитеr

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

18-годишен талант на...

18-годишен талант на ЦСКА-София е най-добър от младите токущо
Младият футболист на ЦСКА-София Валентин Антов получи наградата за най-проспериращ... още»
Феновете избраха този гол за...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...