Новини

Президентът на Световната минифутболна федерация идва в София по покана на БАМФ и БФС

Публикувана от sportal.bg в Спорт
Дата: 2019-01-09 11:13:00, видяна 131 пъти

Г-н Филип Джуда пристига в София днес за двудневно работно посещение. Шефът на Световния минифутбол ще има аудиенция при президента на БФС и член на изпълнителния комитет на УЕФА г-н Борислав Михайлов. След това предстои работна среща и с вицепрезидента на футболната централа г-н Атанас Фурнаджиев, който е част от маркетинговата комисия на УЕФА. Основните теми на разговор ще бъдат свързани с интеграцията на минифутбола като инструмент за популяризиране на футбола сред феновете и подрастващите, както и взаимовръзката между двата формата.

Натоварената програма на чеха ще продължи със заседание с ръководството на БАМФ относно прогресиращото развитие на минифутбола у нас и партньорските отношения с БФС и Министерството на младежта и спорта, които са светъл пример и за останалите европейски минифутболни структури. Ще се обсъждат силните позиции на БАМФ в Световната и Европейската федерация по минифутбол и глобалните перспективи пред любимата на милиони хора по света игра.

Посещението на г-н Джуда съвпада и с друго празнично събитие – награждаването на призьорите от десетото юбилейно издание на „Английската неделна лига“, което ще се проведе тази вечер. Момчетата от Малки страсти, които спечелиха първенството за четърти пореден път, ще бъдат наградени лично от човек номер едно в минифутбола.


Сподели:  
Етикети: Световната, Президентът, покана, федерация, БАМФ, минифутболна

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

18-годишен талант на...

18-годишен талант на ЦСКА-София е най-добър от младите токущо
Младият футболист на ЦСКА-София Валентин Антов получи наградата за най-проспериращ... още»
Феновете избраха този гол за...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...