Новини

Красен Кралев даде старт на ремонта на закритата лекоатлетическа писта в Добрич

Публикувана от sportal.bg в Спорт
Дата: 2019-01-14 15:10:00, видяна 126 пъти

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старт на ремонтните дейности на лекоатлетическата настилка в спортна зала "Добротица"в Добрич. Досега подобен ремонт в 30-годишната сграда не е правен, въпреки, че в последното десетилетие залата беше домакин на републиканските първенства по лека атлетика. 308 000 лева отпусна Министерството на младежта и спорта за проекта, който предвижда реконструкция на пистата за бегачите и цялостна подмяна на настилката в сектора за тласкане на гюле.

"Ремонтът на закритата писта в Добрич беше планиран отдавна, но едва сега намерихме време и пари за това", сподели Красен Кралев. Той припомни, че единствените 2 съоръжения, които позволяват пълноценна подготовка на нашите атлети през зимата са в София и Добрич. Затова докато траеше ремонтът на "Асикс Арена", тренировките и републиканските състезания бяха изнесени изцяло в зала "Добротица".

"Българският спорт дължи много на тази зала, тъй като години наред тя обезпечаваше всички нужди на лекоатлетите за зимната подготовка", каза още Кралев. Ремонтът включва цялостно обновяване на лекоатлетическата настилка и съоръженията за всички дисциплини, вкл. пясъчници, дъски за троен скок, за овчарски скок и пълно обновяване на сектора за хвърляне на гюле и монтиране на обезопасителна клетка. Срокът за изпълнение на ремонта е 40 дни, съобщи Пламен Трифонов - управител на фирмата, която ще изпълнява обществената поръчка. По думите му, новата настилка ще бъде от най-висок клас, сертифицирана по стандартите на Международната федерация по лека атлетика, с професионално направено разчертаване.

Добрата настилка е предпоставка за по-малко травми на състезателите и за по-високи резултати, сподели треньорът на спортния клуб по лека атлетика "Добрич" Галин Костадинов. Той и колегите му очакват спортуващите тук деца да се увеличат след ремонта. В момента залата се ползва от 3 клуба с над 300 малки спортисти.

Сподели:  
Етикети: даде, Добрич, писта, старт, Кралев, лекоатлетическа, ремонта, закритата, Красен

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

18-годишен талант на...

18-годишен талант на ЦСКА-София е най-добър от младите токущо
Младият футболист на ЦСКА-София Валентин Антов получи наградата за най-проспериращ... още»
Феновете избраха този гол за...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...