Новини

Ред Бул са открили начин да надъхват Нюи

Публикувана от sportal.bg в Спорт
Дата: 2019-01-15 15:05:00, видяна 367 пъти

Ред Бул са намерили начин да надъхват своя главен инженер Ейдриън Нюи и да поддържат мотивацията му будна. След успехите в неговата дълга и впечатляваща кариера, в последните години интересът на Нюи ке беше прехвърлил повече върху различни проекти извън Формула 1 като Купата на Америка и хиперколата на Астън Марти Валкирия. Едва когато Ред Бул се затрудни в началото на 2017 от новите правила, Ейдриън се ангажира пак с болида в по-голяма степен.


Сега преминаването от Рено към Хонда е предизвикателство, което мотивира гениалния инженер. "Нюи вече няма работно време, той работи ден за ден за нас" сподели Хелмут Марко. "Досега беше отдаден на проекта Валкирия. Винаги трябва да поддържаш "запален" с нови задачи. Докато беше ясно, че нямаме шансове заради двигателя, той не беше същия човек".


Марко разказа още, че Нюи е посетил фабриката на Хонда в Сакура през декември. "Да разполагаш с мотивиран Ейдриън е голям плюс. Той е определящ фактор. С новите правила за аеродинамиката бяхме много зле. Но до Барселона отново имахме конкурентоспособна кола".


"Това е Нюи – той вижда какво не е наред още на етап дизайн, без да е видял техническите данни. Той може да ти каже: "Това няма да проработи“. А той дори няма компютър… В кабинета си има само голяма дъска за рисуване. Има си отделен човек, който превежда всичко на компютърен език, за да могат и останалите да го разберат. Но неговият дизайн винаги е поне 95% точен".

Сподели:  
Етикети: начин, Надъхват, открили

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

18-годишен талант на...

18-годишен талант на ЦСКА-София е най-добър от младите токущо
Младият футболист на ЦСКА-София Валентин Антов получи наградата за най-проспериращ... още»
Феновете избраха този гол за...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...