Новини

Бойко Борисов: Дадохме на съдиите таен телефон за сигнали

Публикувана от sportal.bg в Спорт
Дата: 2019-07-08 19:49:00, видяна 219 пъти

Премиерът на България Бойко Борисов хвърли още малко светлина относно провелата се днес среща между него и футболните босове на родните грандове от Първа лига. Пред Спортното шоу на Дарик Борисов разкри, че са дали таен телефон за сигнали на съдиите.“Идва футболно първенството, виждаме как играят отборите до 21 години, виждаме Купата на Африканските нации, видяхме и безобразията на Копа Америка. Във футбола винаги е така – всички или се ядосват, или се радват и възхищават”, започна Борисов.

“Исках да обърна внимание на всичките клубове, без да става голям панаир. Исках да покажа и респект към хората, които си харчат парите за футбол. Не искахме да се месим в дейността на БФС, но да изкажем своите виждания за следното: първо, ако така се развива детско-юношеския футбол, няма да стане, макар сега терените да са много по-добри, отколкото по времето, когато Гибона играеше… Финал за Суперкупата на Европа могат да ни дадат веднага, но какъв е смисълът два големи отбора да дойдат и да изиграят тук един мач? Има смисъл, когато има изградена система. Децата трябва да се подготвят без такси, повтарям, без такси. Както каза финансовият министър, за децата няма да инвестираме само в татуировки. Говоря за всички деца. Като правителство инвестираме в образование, а спортът и физическата подготовка също е елемент от него. Чувам, че сега се събират такси, плащат се турнири… Ако БФС седне и направи сметка за Първа, Втора и Трета лига на отборите колко им струва издръжката на отборите до 12, 16 или 18 години, ще се дадат тези пари. А не поотделно. Да направят система и да кажат. Това ще даде резултат след 3-4 години. Разбира се, ще има методисти, които ще започнат да гледат, да следят дали се изразходват целесъобразно бюджетите. Ние искаме да се погрижим за децата, за да не се налага да плащат такси, за да има всяко екипче. Като имаме тази система, да видим дали ще свърши работата. Ако не свършат работа, следващата година няма да им дадем. Сега даваме пари за топки, за лагери. Това са нашите дечица. Без татуировките всичко друго ще го осигурим.”

“Второ, ще имаме доста мероприятия по контрол на съдийските бригади. Дали сме им таен телефон и ако някой иска да ги плаши, тормози, подкупва, може да попадне в подобни мероприятия. Тогава няма защо да се сърди. Аз първо предупреждавам, защото имам уважение. Най-важното в спорта е феърплея, а ние ще си проведем нашите мероприятия.”

“Не е редно да ходя по мачове. Всички знаят, че съм от Левски, макар че най-много съм помогнал на други клубове, като ЦСКА например. Запалянковците, като видят, че отборът не играе, първият, който ще напсуват, е премиерът.”

“Георги Домусчиев се занимава повече с футбол, отколкото брат му. Да ви кажа честно, в Англия, като свърши мачът мениджърите се поздравяват. Гледаме и испанското първенство, където президентите успокояват публиката. Това е ВИП култура. Тук не се опитват много, защото Левски и ЦСКА са славни отбори, докато в последните 8 години Лудогорец напусна толкова, колкото те за 20 години.”


“Целта е да направим силен национален отбор, както и база по-добра. Това може да се постигне, когато хората тръгнат масово на мачове, когато не ги е страх от агитките. За МВР е най-лесно да ги респектира, но просто исках да сложа рамка, че ако има подобна осъзната рамка с подобни процеси. Предложих на Боби Михайлов да сложи имената на съдиите в една купичка и да теглят преди големите мачове. Това обаче не било прието в Европа. Винаги има начин да се направи така, че да няма съмнения относно реферите.”


“Казал съм на съдиите да създадат организация с Младен Маринов (министъра на вътрешните работи – б.р.), защото ако някой го е страх, ние ще реагираме. Тогава ще видим дали наистина ги е страх.”Сподели:  
Етикети: съдиите, Таен, дадохме, сигнали, телефон , Бойко Борисов

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

18-годишен талант на...

18-годишен талант на ЦСКА-София е най-добър от младите токущо
Младият футболист на ЦСКА-София Валентин Антов получи наградата за най-проспериращ... още»
Феновете избраха този гол за...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...