Новини

Затвор за Мишо Шамара?

Публикувана от hotnews.bg в Лайфстайл
Дата: 2012-09-26 15:17:00, видяна 268 пъти

В прокуратурата е образувано дело срещу рапъра Мишо Шамара, а колегата му Серафим Мартинов-Сарафа е извикан днес на разпит като свидетел заради общата им песен "Бяло, зелено и червено".

Спорно от позициите на изпълнителите и на разследващите е кои точно моменти в текста на песента са станали повод за започналото наказателно производство.

Заместник-главният прокурор и шеф на НСлС Бойко Найденов обясни, че производството е заради рими, които петнят герба и знамето, а не заради споменаването на управляващата партия.

"Има образувано наказателно производство от Софийската градска прокуратура срещу Мишо Шамара за това, че в една негова песен се обругават националният герб и националното знаме. Има такъв текст в Наказателния кодекс на Републиката. Производството е срещу Мишо Шамара, а този, който е призован за утре - Серафим Мартинов - Сарафа е призован на разпит. Следствието се води от следовател Молячка. Така, че няма нищо общо с някакви други песни и т.н.", коментира ситуацията Бойко Найденов пред "Правен свят".

Според алинея втора на член 108 от НК "Който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева."

Неясно остава за момента кой е сезирал прокуратурата, за да започне разследването. Никой от ПП ГЕРБ не е сезирал прокуратурата. Всеки е в правото си да пее и да играе с думите, включително и с наименованието на ПП ГЕРБ, е бил коментарът от управляващата партия пред изданието.

Авторът на текста Серафим Мартинов - Сарафа цитира част от песента, в която се казва: "Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба. Ти гледай напред и един ден всичко ще бъде наред!". Авторът подозира, че заради тези рими са проблемите с правосъдието, макар да е извикан само като свидетел.

Официалната версия на разследващите обаче е, че престъплението е извършено с изпяването на пасажа:

От трите цвята най-много обичам бялото.
Зеленото го пуша и съм high.
Не прекалявам с нищо,щото I dont wanna die,die.
Червеното е като мензис, като кисела мацка с Тойота Авенсис.

"Не знам какво толкова съм изпял, но явно съм докоснал някой с думите ми. За мен е малко смешно 2012 г. да ме викат в прокуратурата да се обяснявам за текстовете на песните ми. Смятам, че живеем в демократична държава, живеем в бъдещето, не в 80-те. Нали има свобода на словото. Ще си говорим и ще си пеем каквото си искаме", заяви Мартинов пред БГНЕС.

Рапърът определи историята за смешна, но опасно смешна, защото не знаел кое ще бъде следващото.

"Аз нямам намерение да обиждам когото и да е в песните ми. В тях пея това, което усещам и виждам. Трябва да се извиня на някого ли?", допълни изпълнителят, който днес трябва да бъде разпитан в Националната следствена служба (НСлС).

 Сподели:  
Етикети: Затвор, Шамара, Мишо

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Ася Капчикова епилира жените...

Ася Капчикова епилира жените във „Фермата” преди 17ч. 29мин.
Плеймейтката Ася Капчикова измисли метод за епилация с подръчни средства във... още»
Най-отвратителните истории зад... Ел Макферсън съжалява за участието... Дарина Павлова продаде "Гранд хотел... Миглена Ангелова захапа Емануела
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Палави мамчета

Жена с видимо перфектен живот - добър брак, умни деца, красив дом, отличен външен вид и успешна...

още...