Новини

Художничката Acrista отбеляза юбилей с 3D мапинг върху балерина

Публикувана от hotnews.bg в Лайфстайл
Дата: 2013-04-10 13:53:00, видяна 1807 пъти

Художничката Александрина Караджова Acrista отбеляза своя 10-ти творчески рожден ден във вторник вечерта в Бест Уестърн Хотел Експо с поредното предизвикателство в своята кариера.

Чаровната пастелистка беше подготвила ретроспекция от свои картини от изминалото десетилетие под формата на 3D мапинг проекция върху балерината Памела Пандова.

Тя облече специално създадена за събитието рокля, върху която бяха проектирани картини на Acrista от 2003 г. до днес. Роклята за мапинга е дело на дизайнерката Марияна Панайотова El Mari. Визуалното шоу се яви своеобразно продължение на тяхната съвместна дейност от миналата година, когато част от картините на Acrista бяха пресъздадени върху рокли от дизайнерката.

Acrista използва събитието, за да благодари на всички, които са били с нея и са я подкрепяли през изминалите 10 години. Специално за повода беше заснет и мини-документален филм с обръщение на художничката към гостите, както и с думи от хората, които са работили с нея. След представянето на клипа и впечатляващото 3D мапинг шоу, Acrista разкри и новата си експозиция от 13 творби, рисувани специално за събитието „10 години магия”.

За гостите и самата Александрина имаше още една изненада – 30-килограмова триетажна торта, подготвена специално от нейна почитателка и приятелка. В залата имаше и кът, отделен за най-новата колекция бижута от стъкло на Vetrocity - съвместен проект на Светлана Гачева и Александрина Караджова.

Почитателите на художничката отново останаха приятно изненадани да видят как пред очите им се разкриват образи, завладяващи с лекотата, чувствеността и деликатността си. Магическите картини, които Acrista пресъздава вече 10 години са доказателство, че красотата е навсякъде около нас и може да бъде открита и в най-малките детайли.

Александрина Kараджова е съвременен художник, чиито картини са били представяни в над петнадесет изложби в страната и чужбина до този момент.

През годините творби на художничката са станали притежание на почитатели на изкуството от цялата страна, както и на колекционери от САЩ, Великобритания,  Корея, Австралия, Германия, Гърция, Кипър.Сподели:  
Етикети: юбилей, отбеляза, балерина, художничката, мапинг, Acrista

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...