Новини

Продуцент написа книга за Людмила

Публикувана от hotnews.bg в Лайфстайл
Дата: 2018-11-19 17:09:00, видяна 587 пъти

Продуцент пуска на пазара книга за Людмила Живкова, съобщиха от издателство СЕНС. 46-годишният Иво Милев до 2010 година ръководи СИА, която създава филма “Мисия Лондон”, сериалите “Стъклен дом”, “Под прикритие" и “Отплата”. Завършилият езикова гимназия в родния Ловеч Милев вече има три книги зад гърба си, но „Животът и смъртта на Людмила Живкова” със сигурност ще му донесе още слава. Той работи по темата от 2009 г. заради проект за игрален филм, посветен на Червената принцеса, който обаче така и не видя бял свят.

След като внимателно изследвал над 50 000 страници архивен материал, в по-голямата си част неизползван досега, решил да превърне наученото в книга. „В центъра на този разказ е личната драма и трагедия на една жена, умряла с чувството, че е предадена, изоставена и излъгана, дори от собствения си баща, а смъртта й и до днес продължава да буди загадки. Иво Милев е подходил с хирургическата точност на хронист. Събрал е детайлите в едно плътно цяло.

Оформил е образ, който може да се възприема с хладен разум. Документалната сага не е предназначена да защитава или отрича времето, хората, решенията им. Това е описание, страничен поглед върху всичко възможно, което ги е оформило”, пише редакторката на книгата Силвия Недкова. Биографията на дъщерята на бившия Първи, която е разказана на цели 736 страници излиза на 5 декември, а цената е 35 лв. Сподели:  
Етикети: написа, книга, продуцент, Людмила

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...