Новини

Great Wall Motor с нови SUV модели и електромобил на салона в Пекин

Публикувана от auto-press.bg в Авто
Дата: 2012-04-02 12:31:39, видяна 436 пъти

Партньорът на Литекс Моторс ще покаже и 6 собствени разработки на двигатели, и две на скоростни кутии

Китайският автомобилен гигант Great Wall Motor ще представи нови SUV модели и електрически автомобил на предстоящото авто шоу в Пекин през м. април 2012 г. Компанията, чиито автомобили с марката Great Wall се произвеждат и в завода на Литекс Моторс в България, ще демонстрира още 6 собствени разработки на двигатели, както и 2 собствени концепции на скоростни кутии на изложението. Щандът на компанията ще бъде разположен на 2000 кв. м. площ и на него ще бъдат изложени общо 20 автомобила.

В SUV сегмента, където Great Wall Motor е лидер в Китай, освен автомобила на годината Hover H6, ще бъдат представени два нови модела – компактният Hover M4, луксозният Hover SC60, както и концептуален модел на малък SUV автомобил. На авто шоуто ще бъде изложен и автомобилът, с който компанията взе участие в Рали Дакар и постигна рекордното за китайска компания седмо място в най-трудното рали в света.

На изложението Great Wall Motor ще представи и първия си електрически автомобил – моделът C20EV, както и концепция за хибридно задвижване.

В последните години компанията инвестира значителни ресурси в изследвания и развойна дейност чрез собствения си изследователски център. В резултат на това са създадени 6 разработки на собствени двигатели, които също ще бъдат показани в Пекин. Сред тях са двигателят GW4G15B от типа WT, изработен изцяло от алуминий, с oбем 1,5 л. и 150 к.с.; 2-литровият агрегат GW4C20 с директно впръскване и турбо компресор и 218 к.с., 1,3-литровият мотор с два турбо компресора GW4B13 и 150 к.с., и малолитражният двигател GW3G10T с обем от 1,0 л. и 103 к.с. Освен изброените бензинови агрегати, компанията ще представи и две собствени концепции на скоростни кутии под имена DCT и 6MT.

По време на изложението ще се проведе и годишна среща на международните дилъри на Great Wall Motor. Тази година в нея ще участват над 260 представители от около 80 страни.

Сподели:  
Етикети: модели, Great, Wall, Motor, Пекин, електромобил, салона

Коментари


Компанията има сериозни планове за бъдещето си, дано се развият добре и имат успех у нас, би било много хубаво да постъпват нови инвестиции в България.
0 коментарът е отпреди 5 години
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Дерегистрация заплащва...

Дерегистрация заплащва дизеловите автомобили на Volkswagen? преди 5ч. 36мин.
Според информация на информационната агенция Reuters, собствениците на включените в... още»
Обновеният Ford Mustang GT се... Skoda минава на иновационни... Mazda показа новото CX-8 Немският и европейски антитръстови...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Тежка нощ

В комедията "Тежка нощ" пет приятелки от колежа наемат за уикенда къща на плажа в Маями за...

още...