Новини

Opel Corsa вече и с двигател 1.4 turbo

Публикувана от auto-press.bg в Авто
Дата: 2012-06-21 09:14:07, видяна 164 пъти

Източник: www.opel.bg

1.4 литров турбо ecoFLEX бензинов мотор с 88 кВт/120 к.с. и Start/Stop система
Разход от само 5.5 л/100 км и 129 г/км CO2 , максимална скорост от 195 км/ч


Рюселсхайм. Гамата от двигатели на Opel Corsa се разширява с мощния и ефективен 1.4 литров бензинов турбо мотор ecoFLEX с 88 кВт/120 к.с. и Start/Stop система. Благодарение на намаляващата разхода на гориво Start/Stop технология, както версията с три, така и тази с пет врати на Corsa с 1.4 turbo ecoFLEX ще изразходва едва 5.5 л /100 км и ще отделя емисии на CO2 от 129 г/км. Двигателят с турбопълнене, който се предлага с петстепенна механична трансмисия има мощност 88 кВт/120 к.с. и разполага с максимален въртящ момент 175 Нм, които са налични още при 1,750 об./мин. Той осигурява максимална скорост 195 км/ч и ускорение до 100 км/ч за 10.3 секунди.

Заедно с промените по отношение на задвижването, в семейството на Corsa дебют прави и последното поколение от конструираните от Opel механични трансмисии, която осигурява още по-гладко и прецизно превключване на предавките. Технологичните решения на германските инженери са довели до намаляване на силите за превключване и хода на лоста, като част от мерките в тази насока са били за намаляване на триенето в превключващата система и промяна в настройката на задвижващите жила. В новата трансмисия са използвани както нови компоненти като зъбни колела, така и модифицирани части като превключващите пръти и вилки. Крайният резултат е оптимизиране на комфорта на превключване и общо подобрение на работата както в условията на ниски, така и на високи температури в сравнение с първото поколение трансмисии.

За клиентите, които искат повече комфорт и удобства със своята Corsa, Opel предлага широка гама от модерни приспособления, които не могат да бъдат открити при конкурентите – такива са например уникалната интегрирана конзола за превозване на велосипеди Flex-Fix и авангардните завиващи предни светлини (Advanced Forward Lighting, AFL). Сред останалите допълнителни системи са асистентът за потегляне по наклон (Hill Start Assist, HSA) и асистентът за паркиране.
Corsa с 1.4 turbo ecoFLEX ще се предлага на българския пазар на цена от 23.695 лева с ДДС.

Сподели:  
Етикети: двигател, Opel, Turbo, Corsa

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...