Новини

Opel Corsa вече и с двигател 1.4 turbo

Публикувана от auto-press.bg в Авто
Дата: 2012-06-21 09:14:07, видяна 129 пъти

Източник: www.opel.bg

1.4 литров турбо ecoFLEX бензинов мотор с 88 кВт/120 к.с. и Start/Stop система
Разход от само 5.5 л/100 км и 129 г/км CO2 , максимална скорост от 195 км/ч


Рюселсхайм. Гамата от двигатели на Opel Corsa се разширява с мощния и ефективен 1.4 литров бензинов турбо мотор ecoFLEX с 88 кВт/120 к.с. и Start/Stop система. Благодарение на намаляващата разхода на гориво Start/Stop технология, както версията с три, така и тази с пет врати на Corsa с 1.4 turbo ecoFLEX ще изразходва едва 5.5 л /100 км и ще отделя емисии на CO2 от 129 г/км. Двигателят с турбопълнене, който се предлага с петстепенна механична трансмисия има мощност 88 кВт/120 к.с. и разполага с максимален въртящ момент 175 Нм, които са налични още при 1,750 об./мин. Той осигурява максимална скорост 195 км/ч и ускорение до 100 км/ч за 10.3 секунди.

Заедно с промените по отношение на задвижването, в семейството на Corsa дебют прави и последното поколение от конструираните от Opel механични трансмисии, която осигурява още по-гладко и прецизно превключване на предавките. Технологичните решения на германските инженери са довели до намаляване на силите за превключване и хода на лоста, като част от мерките в тази насока са били за намаляване на триенето в превключващата система и промяна в настройката на задвижващите жила. В новата трансмисия са използвани както нови компоненти като зъбни колела, така и модифицирани части като превключващите пръти и вилки. Крайният резултат е оптимизиране на комфорта на превключване и общо подобрение на работата както в условията на ниски, така и на високи температури в сравнение с първото поколение трансмисии.

За клиентите, които искат повече комфорт и удобства със своята Corsa, Opel предлага широка гама от модерни приспособления, които не могат да бъдат открити при конкурентите – такива са например уникалната интегрирана конзола за превозване на велосипеди Flex-Fix и авангардните завиващи предни светлини (Advanced Forward Lighting, AFL). Сред останалите допълнителни системи са асистентът за потегляне по наклон (Hill Start Assist, HSA) и асистентът за паркиране.
Corsa с 1.4 turbo ecoFLEX ще се предлага на българския пазар на цена от 23.695 лева с ДДС.

Сподели:  
Етикети: двигател, Opel, Turbo, Corsa

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Дерегистрация заплащва...

Дерегистрация заплащва дизеловите автомобили на Volkswagen? преди 5ч. 31мин.
Според информация на информационната агенция Reuters, собствениците на включените в... още»
Обновеният Ford Mustang GT се... Skoda минава на иновационни... Mazda показа новото CX-8 Немският и европейски антитръстови...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Спайдърмен: Завръщане у дома

Развълнуван от преживяванията си с Отмъстителите, Питър се прибира у дома при леля Мей и под зоркия...

още...