Новини

Chevrolet награди победителите в конкурса за изкуства Young?Creative?Chevrolet! 2012 – България

Публикувана от auto-press.bg в Авто
Дата: 2012-06-21 10:36:09, видяна 143 пъти

София. За шеста поредна година Chevrolet подкрепи студенти и учащи от цяла Европа в областта на изкуството и провокира техния талант. 20-и юни бе важен ден за участниците в конкурса Young?Creative?Chevrolet! 2012 – България.

Основан през 2007 година, конкурсът за студенти по приложни изкуства Young? Creative? Chevrolet! е насочен към млади таланти и стимулира студентите да погледнат на Chevrolet от тяхната собствена творческа перспектива. Конкурсът се разрасна бързо от първоначалните 32 училища по изкуства, участващи през 2007 година, до 120 – през 2009 г. 2010 беляза още по-голям интерес измежду участниците в цяла Европа, като над 130 учебни заведения взеха участие. През 2011 Chevrolet предизвика студенти по изкуствата в 22 европейски държави, за да помогнат на марката да отбележи своя 100-годишен юбилей. Рекорден брой от 552 проекта от 155 училища се включиха в надпреварата в следните пет приложни изкуства: мода, музика, фотография, видео и визуални изкуства.

През 2012 Chevrolet представя шестото издание на успешния конкурс за приложни изкуства Young Creative Chevrolet. Фокусирайки се върху сферите на модата, фотографията, видеото и визуалните изкуства, на студентите е поставено задание да се концентрират върху темата „Животът е пълен с възможности”, и да създадат произведения, които отразяват духа на оптимизма и вярата в тези възможности, характерни за марката Chevrolet. Наградите включват редки възможности за печелившите студенти да работят с професионалисти в съответните им области. През 2012 г. в Young Creative Chevrolet се включиха студенти и ученици по изкуства от 24 страни и от над 250 учебни заведения в Европа!
През 2012 в България студентите се състезаваха в категория „Визуални изкуства”. Основните творчески търсения бяха в посока усещане за нови възможности, оптимизъм, динамика, свобода на духа. Проектът на Василена Георгиева спечели симпатиите на журито с композиция от традиционни племенни мотиви от Африка, Нова Зеландия и Австралия, които визуално напомнят на преплетени пътища и по екзотичен, но изчистен начин пресъздават идеята за свободата да пътуваш.
Журито бе в шест-членен състав от специалисти по графичен дизайн, фотография, реклама и маркетинг:

1. Доц. Мирослав Богданов, ръководител катедра Рекламен Дизайн, НХА
2. Ас. Калина Христова, департамент Изящни изкуства, НБУ
3. Петър Добрев – Mениджър реклама, сп. Мениджър
4. Ева Тенева – Aрт директор, РА Грей България
5. Евгени Димитров – Управител, агенция Булфото
6. Владимир Тодоров – Маркетинг и ПР мениджър, Chevrolet България

Коктейлът-изложба по повод награждаването се състоя в арт пространство „Склада”. Събитието даде възможност на всички гости да разгледат наградените и отличени проекти, да се запознаят с финалистите и журито, както и да получат тениска-уникат с дизайн, специално създаден за конкурса.
Специални гости на събитието бяха култовият Chevrolet Camaro Transformers Edition и чисто новият флагман на марката - Malibu.
Финалната селекция у нас тази година включи 19 проекта на участници от НБУ, НХА, НАТФИЗ и НПГПФ. Големите отличия се присъждат на:
Първа награда (1200 евро) – Василена Георгиeва, специалност „Рекламен дизайн” в НХА
Втора награда (800 евро) – Ива Груева, специалност „Графика и илюстрация” в НБУ
Трета награда (500 евро) – Цвета Велчева, специалност „Рекламен дизайн” в НХА
Победителят в дисциплината – Василена, продължава да се съревновава на европейско ниво с получилите първа награда в другите страни-участници в категория „Визуални изкуства”. Очаква се през есента да бъде обявен и европейският подебител от реномирано жури.

За Young Creative Chevrolet

Какво представяла: Young Creative Chevrolet е пан-европейски конкурс за студенти по приложни изкуства, стартирал през 2007 и оттогава насам ежегодно организиран от Chevrolet Europe. Конкурсът включва надпревари в различни области (2012 година: Мода, Фотография, Видео и Визуални изкуства).

С този проект Chevrolet Europe цели да насърчи креативността и да помогне на младите хора на изкуството да приложат възможностите си в реални измерения, да общуват с професионалисти в съответните области и да представят произведенията си пред широка публика и лайфстайл медии.

Как функционира: Във всяка страна-участник специална група от съдии (специалисти в областта на изкуствата и други) присъждат три награди за всяка една от съответните дисциплини.

Всички победители в националните конкурси получават достъп за участие в пан-европейското съревнование, в което международното жури избира трите най-добри проекта във всяка дисциплина.

Награди: В допълнение към паричната награда (1-во място: 4,000 евро, 2-ро място 3,000 евро, 3-то място: 2,000 евро), победителите получават и покана за сътрудничество с професионалисти в съответната дисциплина (посещение за наблюдение).

Популярност: Конкурсът набира все повече популярност и от осем участващи държави и 32 училища през 2007 година, през 2011 година те вече бяха съответно 22 и 155.

За марката Chevrolet
Chevrolet е водещата глобална марка на компанията General Motors с годишен обем на продажбите в размер над четири милиона автомобила в повече от 140 държави. Това е четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обема на продажбите, както и един от най-бързо развиващите се в тази насока производители в автомобилната индустрия. Продуктите на Chevrolet се отличават с ярък дизайн, динамика, технологичен напредък и практичност. Едновременно с това те предлагат отлично съчетание от цена и качества. Основаната в Съединените американски щати от швейцарския емигрант Луи Шевроле през 1911 година фирма отбеляза своя вековен юбилей през 2011 година. Представянето на марката в Европа бе обновено през 2005 година и в момента тя разполага с 2500 сервизни и продажбени центрове в Западна и Централна Европа. Актуалната гама на Chevrolet в Европа включва градския модел Spark, малките Aveo седан и хечбек, компактните седан и хечбек Cruze, семейния ван Orlando, SUV-модела Captiva, легендарните спортни модели Corvette и Camaro, както и електромобила с удължен пробег Chevrolet Volt. През 2012 година Chevrolet ще представи на пазара комби-версията на модела Cruze и седана от среден клас Malibu. Повече информация за марката Chevrolet можете да намерите в интернет на адрес http://www.chevroleteurope.com или http://media.chevroleteurope.com или http://www.chevrolet.bg

Сподели:  
Етикети: конкурса, изкуства, Chevrolet, награди, Победителите, YoungCreativeChevrolet

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Дерегистрация заплащва...

Дерегистрация заплащва дизеловите автомобили на Volkswagen? преди 5ч. 35мин.
Според информация на информационната агенция Reuters, собствениците на включените в... още»
Обновеният Ford Mustang GT се... Skoda минава на иновационни... Mazda показа новото CX-8 Немският и европейски антитръстови...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Бензин

След 15 години в затвора автомобилен състезател и механик се връща към живота, за да изпълни...

още...