Новини

MICHELIN Pilot Super Sport за новото BMW M6

Публикувана от auto-press.bg в Авто
Дата: 2012-06-25 08:48:04, видяна 260 пъти

BMW потвърди, че ще оборудва своя нов високоефективен седан M6 с MICHELIN Pilot Super Sport - най-бързата шосейна гума на пистата1. Гумата олицетворява целия опит на Michelin в областта на моторните спортове, особено в състезанието "24-те часа на Льо Ман".

Уникална комбинация от три технологии
От лансирането си на пазара през лятото на 2012 г. моделът на BMW M6 ще бъде оборудван изключително само с модерните гуми MICHELIN Pilot Super Sport, които включват уникална комбинация от три технологии: Подсилен брекер Twaron®, протектор от комбинирана каучукова смес „Bi-Compound“ и променливо контактно петно 2.0.

Брекерът Twaron® е влакно с висока плътност, използвано главно в аеронавтиката и защитните военни съоръжения, чиято основна функция е неговата висока сила на сцепление. Здрав и същевременно лек, Twaron® е пет пъти по-устойчив от стоманата в еквивалентна маса. Благодарение на променливата си еластичност, брекерът затяга протектора повече от раменете, така че центробежната сила е по-добре контролирана и налягането се разпределя по-равномерно.

Първоначално разработена за състезателни гуми, тази технология "Bi-Compound" използва различни каучукови смеси върху лявата и дясната страна на протектора. От външната страна е осигурен еластомер, който гарантира изключителна издръжливост в остри завои, докато от вътрешната страна друг еластомер, в комбинация със специален дизайн на протектора, позволява на гумата да прекъсва водния филм при мокра пътна настилка и да приема формата дори на най-малките неравности на пътя.


Иновативната функция на променливото контактно петно 2.0 е, че то променя формата в зависимост от действителните условия на движение, като по този начин гарантира тотален контрол над превозното средство. Така, дори формата на контактното петно да се променя при завиване, количеството каучук в контакт с повърхността остава едно и също.

Комбинацията от тези три технологии осигурява вълнуващо шофиране, което отговаря на стандартите на BMW М особено по отношение на прецизното управление, спортния дух и безопасността, както на пътя, така и на пистата. Нещо повече, MICHELIN Pilot Super Sport предлага забележителен общ пробег, един от традиционните отличителни белези на марката. Този работен баланс отразява успешното преминаване на технологията от пистата на пътя, както и тясното сътрудничество с автомобилния производител, започнало преди няколко години при проекта BMW M5.

Общо бяха произведени близо 1200 прототипа на гуми и 1000 предварителни серии гуми, измерени и изпитани в екстремни условия. От Nordschleife Circuit в Германия до тестови писти на Ladoux във Франция, гумите преминаха мащабно изпитване на пистата и на пътя. Тези изпитвания на пътя са изключително важни както за BMW M, така и Michelin, тъй като отразяват общия им ангажимент за високоефективни показатели.
________
1Гумата записа най-бързото време за една обиколка срещу петте си основните конкурента в тест на суха писта, проведен през 2010 г. от независимата организация TÜV SÜD Automotive, с размери 245/40 ZR 18 Y и 235/35 ZR 19 Y.

Сподели:  
Етикети: Новото, Sport, Michelin, Super, PILOT , BMW

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...