Новини

Tesla достави първите представители на Model S (Видео)

Публикувана от auto-press.bg в Авто
Дата: 2012-06-25 08:54:31, видяна 213 пъти

Tesla Motors- първият в света производител на луксозни автомобили с електрическо задвижване, обяви, че в края на миналата седмица компанията е осъществила първите доставки на модела Model S на частни клиенти. Събитието се е провело в завода на компанията в Калифорния, месец преди първоначалните предвиждания на ръководството.

За тази година, от Tesla Motors са си поставили за цел производството на 5000 представителя на Model S, а за следващата са предвидени е четири пъти повече. До момента, в представителствата на марката са постъпили над 10 000 заявки за закупуването на модела. Първите доставки на клиенти в Европа ще бъдат осъществени в началото на следващата година, а на тези в Азия няколко месеца по-късно.100% електрическата Tesla Model S се предлага в три основни версии в зависимост от интегрираната батерия- 40, 60 и 85 kWh, и в една специална модификация, с основен акцент върху спортното представяне на пътя.

В зависимост от предпочитанията си, клиентите ще трябва да заплатят между 49 900 и 79 900 щатски долара, като при избор на топ-версията ще могат да разчитат на ускорение от 0 до 96 км/ч за 4.4 секунди, допълнителни карбонови аеродинамични елементи и други.

Свободният пробег на Tesla Model S варира от 256 до 480 километра (при средна скорост от под 90 км/ч). Максималната скорост на движение на автомобила пък е в границите 180- 210 км/ч.

Сподели:  
Етикети: Представители, Tesla, Model, достави

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...