Новини

Най-продаваните модели през май

Публикувана от auto-press.bg в Авто
Дата: 2012-06-25 09:37:36, видяна 208 пъти

Renault Megane влезе в Топ 10 на най-продаваните

Агенцията JATO Dynamics обяви, че според последните данни, през май на европейския пазар се наблюдава спад в автомобилните продажби от 7.7% до 1 164 071 единици. Единственият пазар сред основните пет, на който се отчита подобрение в представянето е Великобритания. Понижението за първите пет месеца на годината е 7.3% до ниво то 5 666 737 автомобила.

Топ 10 на най-търсените марки

В Топ 10 на най-търсените автомобилни марки единствената, която може да се похвали с увеличение в продажбите си през май, e Audi. За периода от началото на годината, с + пък са два автомобилни производителя- Audi и Mercedes. Извън челната десятка, завиден ръст регистрират Land Rover (54.7%), Kia (+22.9%) и други.

Топ 10 на най-търсените модели
В Топ 10 на най-продаваните модели в Европа за май, единственото изключение се нарича Renault Megane, което не само дебютира сред първите десет, но и може да се похвали с ръст в реализацията от 2.6%. На търсените през изминалия месец са били Volkswagen Golf, Ford Fiesta и Opel Corsa. За периода от началото на годината, при основните модели не се наблюдава ръст.

От JATO Dynamics коментират, че добро пазарно представяне през май регистрират Toyota Yaris, Audi A6, Mercedes B-Class, Volkswagen Up, Audi Q3 и Peugeot 208.

Сподели:  
Етикети: модели , Най-продаваните

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...