Новини

Новото поколение на Skoda Fabia - през 2014-а

Публикувана от auto-press.bg в Авто
Дата: 2012-06-25 10:06:51, видяна 226 пъти

Компанията Skoda е на прага на голямо обновление на моделната си гама. Тази година стартира производството на новия модел Rapid, който ще се разположи на пазара между моделите Fabia и Octavia. През следващата 2013-а чехите ще покажат поредното поколение на бестселъра си Octavia, развито на нова платформа, а през 2014-а идва редът на третото поколение на Skoda Fabia.

Tази кола ще е развита на новата модулна глобална платформа MQB (Modular Transverse Matrix) на концерна-майка Volkswagen, което ще й осигури повече вътрешно пространство и увеличен багажен обем. Сегашната Fabia предлага багажник от 315 литра, а новата ще има място за 350 литра багаж, второто по-големина след това на Honda Jazz. Следвайки логиката за „порастване“ на всяко ново поколение и новата Fabia ще има увеличено междуосие и ще е по-лека заради използването на високоякостна стомана.

Дизайнът на колата е в новия стил, демонстриран вече с модела Rapid и показан за пръв път с вида на концепта Skoda VisionD. Всъщност този нов стил на Skoda няма да ни изненада с нещо действително ново, защото не само Skoda, но и „мама“ Volkswagen се придържа към консервативен стил в дизайна и не си позволяват много-много мърдане в угода на дизайнерски виждания. При това интерирорът на колата ще стане доста по-качествен и ще е по-просторен.

Под капака ще видим ново поколение двигатели - модерните 1.2-литрови, 3-цилиндрови мотори - дизеловия TDI и бензиновия TSI предлагащи мощности в диапазона от 70 до 120 к.с. Всъщност мощностите няма да са много по-различни от тези на сегашните мотори, но новите мотори ще са по-ефикасни в работата си. По всяка вероятност спортният вариант RS на новата кола няма да има сегашната мощност от 180 „кончета“, заради доста ограниченото търсене, но обозначението няма да изчезне. То ще се ползва за малко по-слабо форсиран вариант на колата с мощност 140 к.с.

Сподели:  
Етикети: поколение, Новото, Skoda, Fabia

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...