Новини

Първият Ford B-MAX е за президента на Румъния

Публикувана от auto-press.bg в Авто
Дата: 2012-06-25 15:24:09, видяна 221 пъти

Ford обяви, че днес са били произведени първите автомобили, предназначени за масовия пазар, в новия завод на марката в Крайова, Румъния, в който компанията направи инвестиция в размер на повече от 500 милиона евро. Първият модел, който ще се сглобява в страната, е многофункционалният компактен B-MAX, а собственик на първия от автомобилите стана румънският президент Траян Бъсеску.

“Това е велик ден за Ford Motor Company, нашият завод в Крайова и за Румъния”, коментира Стефан Одел, председател и изпълнителен директор на Ford Европа. “Този комплекс, който е на световно ниво, произвежда два от най-високо технологичните продукти на Ford- Ford B-MAX и носителят на наградата Международен двигател на годината- еднолитровият EcoBoost двигател”.

Първите доставки на Ford B-MAX ще бъдат осъществени по-късно през тази година, като многофункционалният модел ще се предлага и с двете версии- 100 и 120 конски сили, на еднолитровия EcoBoost двигател.

В началото на следващата година, в Румъния ще започне и сглобавянето на още един двигател на Ford- 1.5 литров, бензинов.

Сподели:  
Етикети: Ford, Първият, президента, Румъния, BMAX

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...