Новини

Правилото е “7 in 17” за Opel тази година

Публикувана от auto-press.bg в Авто
Дата: 2017-03-20 09:57:58, видяна 102 пъти

Ще има ли промяна тази година в плановете за Opel след продажбата му от General Motors на PSA Group? Частичен отговор на този въпрос снощи даде лично босът на немската компания Карл-Томас Нойман на неофициална среща с членовете на езропейското жури AutoBest във Франкфурт.

Според Нойман няма да има някаква видима промяна в стратегията на компанията поне в краткосрочен план. Opel ще продължи да следва стратегията си за отиване към печеливши пазарни позиции следвайки собствената си стратегия за промяна, която се изпълнява откакто Нсйман е начело на компанията от 2013-а година насам.

Според договорът с французите, Opel може да излиза на други пазари извън Стария континент само с модели, развити съвместно с PSA. Засега под това определение попадат търговския модел Combo, както и новите SUV модели – малкия Crossland X и последващият го по-голям Grandland X. Специално по плана за растеж към печеливши позиции, според Нойман, най-важно е преддтавянето на марката в Стария континент, като се ползват плюсовете от синергията с френската, вече компания-майка PSA.

Най-вероятното по-нататъшно развитие на моделната гама на Opel е постепенното изоставяне на моделите, ползващи платформите на General Motors изаместването им с такива на PSA. Нойман, обаче дебело подчерта, че този процес няма да се развие от раз, а че ще продължи няколко години в бъдещето. Излизането на въшни от европейските пзари също е планирано, като приоритетен навярно ще бъде този зад океана.

Opel ще продължи няколко години да продава развитите заедно с GM модели, включително и тези които още не са излезли на пазара, но са планирани за производство. Такива ще са новият флагман SUV, обновеният търговския ван Vivaro, както и нов електрически автомобил. Първият напълно електрически модел на Opel - Ampera-e, който е технически “близнак” на новия американски електромобил Chevrolet Bolt EV, тръгва в продажба още тази година, като изпълнени на стратегията “7 in 17” - седем нови модела на пазара през 2017-а.

PSA има намерение да запази идентичноста на Opel като германска марка, както и да се продължи дейноста на повечето от предпирятията на немците, включително и развойните и дизайнерски центрове. Същото с пълна сила засега важи и за английския филиал на Opel – Vauxhall, но доста неща около него зависят от по-нататъшното развите на Брекзит.

Сподели:  
Етикети: Opel, правилото

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Такси 5

Полицаят Силвен Маро – суперченге и изключителен шофьор – е командирован въпреки нежеланието си в...

още...