Новини

Отремонтираните дизелови автомобили на Volkswagen започват да дефектират

Публикувана от auto-press.bg в Авто
Дата: 2017-04-21 14:54:28, видяна 1307 пъти

Според доклад за аглийското правителство, отремонтираните чрез софтуерен ъпдейт дизелови автомобили (двигатели EA189), включени в сервизната акция на Volkswagen (VAG), започват да дават сериозни дефекти и дори се чупят въпреки.

Според потребителски показания (Volkswagen Diesel Customer Forum), като проблемни, след инсталирането на сервизния софтуерен ъпдейт от страна на Volkswagen, се посочват редица зони, в това число намалена мощност, извънредно активиране на системата за регенериране на DPF филтъра, дефектиране на същия филтър, дефектиране на турбо, повишено ниво на шум, увеличаване на пушека, поява на миризма на изгоряло и други.

В доклада за английското правителство се посочва, че според официалното изявление от страна на Volkswagen, при засегнатите автомобили след нанасянето на одобрените сервизни промени “няма да има промяна в представянето на двигателя, въртящия момент и нивата на шум. Публикуваните до момента данни за вашия автомобил, в това число разхода на гориво и нивата на CO2 емисии, ще останат непроменени…”

Клиенти на Volkswagen изразяват също така и разочарованието и яда си от реакцията страна на VAG, след изразено оплакване от тяхна страна. В доклада се посочва, че по всяка вероятност от компанията са инструктирали всички свои служители и дилъри как да реагират в случай на подаване на жалба. Като основна така в доклада се посочва, че “не сме чули за друг такъв случай от други наши клиенти, които са получили обновяването”

Сподели:  
Етикети: Започват, автомобили, Volkswagen, дизелови, Отремонтираните, дефектират

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук