Новини

Renault Group инвестира в компания за умно зареждане на електромобили (Видео)

Публикувана от auto-press.bg в Авто
Дата: 2017-10-10 15:11:06, видяна 116 пъти

Renault Group- най-големият производител на електромобили в света, обяви, че компанията е придобила 25% в стартъп фирмата Jedlix, която е специализирана в разработването на системи за умно и устойчиво зареждане на електрически автомобили.

Renault Group и Jedlix си партнират от 2015 година, а поредната стъпка в сътрудничеството ще даде възможност и на двете страни да предложат на собствениците на електромобили иновативни решения, първото от които е специалното ново умно приложение за мобилни телефони Z.E. Smart Charge.

Новото приложение Z.E. Smart Charge на Renault придава допълнителна гъвкавост на процеса по презареждането на батериите на електромобилите, като е в състояние да спести средства на собственика, но и да предложи ежемесечни бонуси.

При стартиране на процеса на зареждане на електромобила, през Z.E. Smart Charge собственикът избира нивото на заряд, което ще му е необходимо за следващото пътуване, както и час, в който планира да потегли. Приложението избира автоматично кога са стартира/спре процеса на зареждане на батерията, като избира ненатоварени, и съответно по-евтини, часови зони.
Z.E. Smart Charge е в състояние и да се “отплати” на своите потребители за отговорното зареждане на своите автомобили, като е в състояние да генерира месечен бонус в еквивалент на до едно пълно зареждане.

Приложението ще бъде въведено пилотно в употреба през тази година в Холандия, а от следващата ще бъде лансирано поетапно и в други европейски държави.

Сподели:  
Етикети: Group, компания, инвестира, RENAULT, умно, зареждане, електромобили

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...