Новини

Автосалон София 2017: Новият LEAF на щанда на Nissan (Видео)

Публикувана от auto-press.bg в Авто
Дата: 2017-10-13 13:53:58, видяна 59 пъти

Основният акцент на щанда на Nissan на Автосалон София 2017 попада върху изцяло новото поколение на първия в света масов 100% електрически модел- LEAF, но традиционно силните за марката модели Qashqai, X-TRAIL, Micra, Juke и GT-R също присъстват в експозицията на компанията.

Новага генерация на Nissan LEAF, премиерата на която се състоя в ЕВропа само преди няколко дни, идва не само с изцяло нов екстериорен и интериорен дизайн, но и с множеството иновативни системи на борда си и автономен пробег от 378 километра (NEDC). Наследникът на най-продаваната електрическа кола в света, от която към момента има реализирани повече от 283 000 единици, се превръща и в най-технологичната масово произвеждана, като продажбите му на територията на Европа започват през януари следващата година. Към края на 2018 ще станем свидетели и на появата на още една версия на LEAF, която ще предложи по-мощен двигател и увеличен пробег.

Новият LEAF е с основни габарити дължина 4480 мм, ширина 1790 мм и височина 1535 мм, а междуосието му е 2700 мм. С тегло от 1535 килограма и вместимост за петима, електромобилът е оборудван с литиево-йонна батерия (40 kWh) и електромотор със 150 конски сили и 320 Нм.

В зависимост от източника на енергия, презареждането на батерията на новия Nissan LEAF може да бъде извършено за 8 часа (6 kW) и 16 часа (3 kW), а при наличие на система за бърз заряд, 80% се достигат само за 40 минути.

При необходимост или желание от страна на бъдещите собственици на новия LEAF, батерията на електромобила може да се използва и като допълнителен източник на електрическа енергия за домашно потребление чрез закачането й към електрическата токопреносна мрежа (V2G технология).

Основен акцент екипировката на новия LEAF е високотехнологичната система ProPILOT, която гарантира автономно управление в една лента при движение по магистрални пътища. Тя се задейства с един единствен бутон, след което тя е в състояние да поеме управлението, ускоряването и намаляването на скоростта, което е отлично решение по време на дълги пътувания или характерните за американските и основните европейски високоскоростни пътища километрични задръствания.

Друга интересна система, с която ще разполага LEAF ще бъде e-Pedal, която обещава ускорение и спиране, в това число и до напълно неподвижно положение, с един педал. От марката споделят, че e-Pedal е първата в света, която дава възможност на водача да намали скоростта на движение до пълно спиране дори нагоре по наклон, оставане в неподвижна позиция и последващо потегляне.

От Nissan коментират, че благодарение на e-Pedal бъдещите собственици на новия Leaf ще могат да изпълняват 90% от основните функции по ускорението, намаляването на скоростта и спирането като използват един единствен педал. Особено голямо предимство, новата технология ще има при движение в градска среда с големи задръствания.

Сподели:  
Етикети: Автосалон, Nissan, LEAF, щанда

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...